Pages

Friday, July 22, 2016

Helppo pinaattipasta - Easy spinach pasta

Tein meille viikonlopuksi helppoa syömistä, jota käydä napsimassa kun nälkä yllättää. Mikään ei ole ärsyttävämpää kuin tehdä koko päivä vaikka pihahommia, ja kun nälkä sitten iskee, ei kaapista löydy mitään syötävää. Nyt meillä on kuitenkin viikonlopuksi helppo ruoka valmiina.

Tähänkin reseptiin on niin monta erilaista versiota kuin on kokkailijaakin, mutta tällaiseen reseptiin päädyin meiltä tänään löytyvistä aineksista:

- 400 g pastaa
- 150 g pinaattia
- kourallinen tuoretta basilikaa
- 2 valkosipulinkynttä
- 2 dl parmesan-juustoa
- mustapippuria ja suolaa

Keitä pasta reilusti suolatussa vedessä. Sillä välin kun pasta on kiehumassa, silppua pinaatti, basilika ja valkosipulinkynnet pieneksi silpuksi.
Siinä vaiheessa kun pasta on valmista siivilään, ota talteen muutama desi pastan keitinvettä ja kaada sen tarjoilukulhon pohjalle. Sen jälkeen lisää myös siivilöity pasta kulhoon. Pastan sekaan lisätään pinaatti-basilika-valkosipulisilppu sekä parmesaani. Tässä vaiheessa on hyvä hetki lisätä myös ripaus mustapippuria ja sekoittaa ainekset keskenään. Sen jälkeen pasta onkin valmista tarjoiltavaksi.

Täytyy sanoa, että oli erittäin hyvää ja täynnä ihania, tuoreita makuja! Varmasti yhtä hyvää ellei vielä parempaa huomenna, kun pasta on saanut yön yli maustua lisää.

Mukavaa viikonloppua kaikille! Toivotaan aurinkoa kehiin. Se on ainakin täällä piilotellut jo aivan tarpeeksi.

- Jenni
Niin hyvää - Soo tasty

I wanted to prepare something good, tasty and easy for us for the weekend. We are most likely working outside all weekend, and what is more annoying than to be hungry and have nothing to eat! Now we have food ready whenever we get hungry.

There is probably as many variations as there is cooks for this recipe too, but this is what I made of the ingredients we had today:

- 400 gr pasta
- 150 gr spinach
- handful of fresh basil
- 2 cloves garlic
- 2 dl (half cup) Parmesan cheese
- black pepper and salt 

Boil the pasta in a water with plenty of salt. While the pasta is boiling, dice spinach, basil and garlic. 

When pasta is ready, take aside few dl (half cup) of boiling water and pour it into the serving bowl. Then add boiled pasta and diced spinach, basil, garlic and grated Parmesan. Finally add a hint of black pepper and mix everything together. Meal is ready to be served!

This pasta is really good and rich in flavors. I'm sure it will be as good if not better tomorrow after becoming spiced even more over night.

I hope you all have a nice weekend! I also hope we all get to enjoy sun. It has been hiding long enough at least in here.

No comments:

Post a Comment

Lämmin kiitos kun kävit ja kommentoit :) - Warm thank you for your visit and comment :)